Perşembe, Aralık 1

internet,google earth,turkey,software,satellite images,photos,technology,software "Milli Google Earth" geliyor!

TSK da kullanıyor. Üstelik bakanlığın da desteklediği bir proje...
Sanayi Bakanı Nihat Ergün, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan ‘San-Tez’ projeleri hakkında bilgi verdi. Ankara’da Bilkent Oteli’nde San-Tez projelerinin tanıtıldığı toplantının fuayesinde hayata geçirilen bu projelerin stantlarını gezen Ergün, 2007 yılından bu yana 760 proje başvurusu yapıldığını, bunlardan 317'sinin desteklenmeye uygun bulunduğunu ve bugüne kadar 41 projenin sonuçlandığını anlattı.
Bakanlığın desteklediği projelerden biri de, "Milli Google Earth" benzetmesi yapılan bir yazılım. Söz konusu projeye ODTÜ Teknokent'te faaliyet gösteren Bilgi GIS imza attı. Geçmişte Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bir Alman firmasının temsilcisi olarak uydudan görüntü hizmeti sunan Bilgi GIS, Sanayi Bakanlığı'ndan aldığı 50 bin liralık destekle kendi yazılımını geliştirdi.
Firma sahibi Levent Ucuzal, geliştirdikleri sistem ile Google Earth'ün farkını şöyle anlattı: "İstenilen bilgilere daha hızlı ve güvenilir biçimde erişilecek. Google Earth'de yalnızca izin verilen görüntülere ulaşmak mümkün iken bu sistemle daha yüksek çözünürlükte, 2 boyutlu ve 3 boyutlu görüntülere ulaşabilecek.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder