Perşembe, Aralık 1

Arpacık Soğanlı Pilav Tarifi

Arpacık Soğanlı Pilav (6 Kişilik) 

Arpacık Soğanlı Pilav  tarifi Malzemeler  2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
1 kg Arpacık Soğan
2 Diş Karanfil
Tuz






Yemeğin Tarifi   Soğanları kavururken şekillerinin bozulmaması için kökünden fazla kesmeden kabuklarından ayırın. Temizlediğiniz soğanları çok fazla kavurmadan yağda hafif soteleyin.

Yıkayıp süzgece aldığınız pirinci soğanlara ekleyin. Et suyunu ilave ederken soğanın acılığını alması için 2 diş karanfil atın. 15 dak. kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder