Pazartesi, Ağustos 8

Culio Orduspor a imzayı attı

mza töreninde formasını da giyen Culio ile ilgili olarak Orduspor Kulübü resmi web sitesinde şu açıklamalara yer verildi:

"Ordusporumuz'un yeni transferi , bugün mor – beyaz formayı giydi.

Geçtiğimiz günlerde kesin anlaşmaya vardığımız tecrübeli futbolcu Juan Emmanuel Culio, kendisini Ordusporlu yapan imzayı, bugün Başkanımız Dr. Nedim Türkmen' in İstanbul' daki ofisinde attı.

Orduspor Kulübü"

Facebook kullancıları dikkkat!

Güvenlik yazılımları şirketi ESET, sosyal paylaşım platformu Facebook aracılığıyla yayılan yeni ve tehlikeli bir truva atı tespit ettiğini duyurdu. 

  "Win32/Delf.QCZ" adlı Facebook'un mesajlaşma uygulamasını kullanan bu yeni truva atı "Hi how are you" mesajı ile kullanıcıları kandırmaya çalışıyor.

ESET'in yaptığı araştırmalara göre bu truva atı Avrupa ve Doğu Avrupa'daki ülkelerden hızla Ortadoğu'ya doğru yayılıyor. Yeni truva atı Ukrayna, Rusya, Belarus, Slovakya, Çek Cumhuriyeti'nden sonra Sırbistan ve Karadağ gibi ülkelerde en üst seviyedeki tehdit unsuru oldu.

ESET Zararlı Yazılım Araştırma Uzmanı Robert Lipovsky, alınan bu zararlı içerik barındıran mesajın kullanıcının arkadaş listesindeki birinden gelmiş gibi göründüğünü fakat aslında "bot" adı verilen zombi bilgisayarlardan oluşan ve saldırgan tarafından uzaktan yönetilebilen bir çeşit ağ tarafından

16 yaşında anne oldu

Şanlıurfa'da erken yaşta evlendirilen 16 yaşındaki genç kız anne oldu.

A.T.(16) 11 ay önce ailesi tarafından zorla Y.Y. (23) ile dini nikahlı olarak evlendirildi. Evlenmelerinin 11. ayında hamile kalan genç kız, karın sancısı ve mide bulantısı sonucu hastaneye kaldırıldı.
Hastanede ilk müdahalenin ardından doğumu gerçekleştirilen A.T. 16 yaşında anne oldu. Doktorların A.T.'nin yaşının küçük olduğunu polislere bildirmesi üzerine hastaneye gelen polis ekipleri burada genç kızın annesi F.T. ile dini nikahlı kocası Y.Y.'yi ifadeleri alınmak üzere karakola götürdü.
Genç kızın ve doğan bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
AA

Güllaç Tarifi


Güllaç tarifi Malzemeler  6 bardak süt
2 bardak toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
6 yaprak güllaç
1 bardak ceviziçi
Gülsuyu
Üstünü süslemek için badem ve nar taneleri





Yemeğin Tarifi  
Süt ile şekeri 10 dakika kaynatıp içine vanilyasını da attıktan sonra ocağın altını kapatın. Büyükçe bir tepsiye güllaç yapraklarından bir tanesini koyun. Üzerine kepçe ile sıcak sütten döküp 1-2 dakika bekleyin.

Yumuşayan güllaç yaprağını tepsiden alıp güllaç yapacağınız kaba yerleştirin. Tekrar 2'nci 3'üncü yaprakları sütle ıslatıp sıralayın. 3'üncü kata dövülmüş cevizi serpiştirin. Tekrar diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayıp 6 kat güllacı üst üste koyun. Üstüne kalan sütü dökün 2 saat kadar bekletin. Güllaçların üstünü nar ve bademle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Sütlaç Tarifi


Sütlaç tarifi Malzemeler  6 su bardağı Süt
2 su bardağı Su
1 su bardağı Pirinç
1 1/2 su bardağı Şeker
1 fiske Tuz






Yemeğin Tarifi  
1. Pirinç ayıklanır, yıkanır, tencereye konur.

2. Üzerine su ve süt ilave edilir, çok hafif ateşte kıvama gelinceye kadar pişirilir.

3. Şeker ve bir fiske tuz konur, 10 dakika daha karıştırılarak pişirilir, ateşten alınır, kaselere boşaltılır.

Yoğurt Çorbası (6 Kişilik)


Yoğurt Çorbası  tarifi Malzemeler  1 Su Bardağı Nohut (akşamdan ıslatılmış)
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta Sarısı
5 Su Bardağı Su
1 Adet Tavuk Suyu Tableti
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz, Kırmızı Biber, Kuru Nane






Yemeğin Tarifi  
Ön hazırlık olarak nohudu 1 çay kaşığı karbonat ilave edilmiş suda akşamdan ıslatalım. Ertesi gün nohutu yumuşayana dek haşlayalım.

Yoğurdu derin bir kap içinde 2 yumurta sarısı ile iyice karıştıralım İçine un ve biraz su ilave ilave ederek, topaksız bir kıvama gelene dek karıştıralım. Suyu, tavuk suyu tabletini ve haşlanmış nohutları da ilave edelim. Ağır ateş üzerinde ve sürekli karıştırarak çorbayı pişirelim.

Çorbanın pişmesine yakın tuzu ilave ederek, çorbayı ateşten alalım. Tereyağını küçük bir tavada eritelim. Kırmızı biber ve naneyi tereyağının içine ilave edelim. Bir iki kez çevirip ateşten alalım. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım.

Yayla Çorbası


Yayla Çorbası tarifi Malzemeler  yarım su bardağı pirinç
4.5 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
1 silme yemek kaşığı un
1 adet yumurta
tereyağ
nane





Yemeğin Tarifi  
Pirinci 3 su bardağı soğuk suda haşlayın. Yoğurdu bir kaba alıp, 1 su bardağı su ile iyice çırpıp, yumurtayı ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Haşlanmış pirince yarım su bardağı soğuk suyu ilave edin ve yoğurtlu karışımı birden döküp, karıştırın. Kıvamı koyu olursa biraz ılık su ilave edip, 5 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp, tavada tereyağını eritip, naneyi kavurun. Çorbayı servis kaselerine aldıktan sonra kavrulmuş naneyi üzerinde gezdirip, sıcak servis yapın.

Tarhana Çorbası (4 Kişilik)


Tarhana Çorbası  tarifi Malzemeler  1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Tarhana
1 Çay Kaşığı Nane
Tuz
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber






Yemeğin Tarifi  
1 çorba kaşığı margarini tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, 1 su bardağı tarhanayı ekleyip karıştırın.

Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.

İşkembe Çorbası (6-8 Kişilik)



İşkembe Çorbası  tarifi Malzemeler  1 Kg İşkembe (temizlenmiş)
2 Çorba Kaşığı Un
2 Yumurta Sarısı
1 Limon Suyu
1 Fincan Sirke
3-5 Diş Sarmısak
Tuz, Kırmızı Biber
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)






Yemeğin Tarifi  
Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması için kullanıyoruz).

Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım. İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakalım.

Bu arada terbiyeyi hazırlayalım. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökelim.

Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım. Sarmısağı döverek ilave edelim. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke ilave edelim)

Brokoli Çorbası (4 Kişilik)


Brokoli Çorbası  tarifi Malzemeler  50 gram brüksel lahanası
Yarım kg brokoli
4 adet patates
2 adet tavuksuyu tableti
Zeytinyağı, su
Tuz, karabiber, kırmızıbiber






Yemeğin Tarifi  
Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Brokoli ve brüksel lahanalarıyla birlikte bir tencereye aktarın. Yeterince zeytinyağı ekleyerek, kavurun.

Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tavuksuyu tabletlerini, yeterince tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyin. Yumuşayana dek haşlayın. Yumuşadıktan sonra suyuyla birlikte blendırdan geçirin.

Servis tabağına aldığınız çorbaya krema ekleyerek, servis yapın.