Pazar, Ekim 23

Bursaspor 1 Trabzonspor 1


Elinize sağlık
Alkışı genelde ayaklarının marifetleriyle alan futbolcuları ‘elinize sağlık’ diyerek kutlamamamın sebebi ülkenin asıl gündeminin farkına varıp attıkları gollerden sonra yaptıkları asker selamındandır. Kalplerde buruk bir acı varken ne futbolun ne de başka bir şeyin tadını tam olarak almam mümkün. Bursa’daki güzellikleri düşünenlere, uygulayanlara bir kez daha teşekkür edip maça geçmekte fayda var.
Antalya-Galatasaray maçından sonra aslında ne izlesek iyi gelecekti, bunun profesyonel değil, halı saha karşılaşması bile olması yeterdi! Ancak Bursa’daki 90 dakika zaman zaman beklentilerin bile üzerine çıktı, hem kalite hem de heyecan olarak.
Karşılaşma iptal edilen bir golle başladı. Türkiye’de zaten birçok şeyin standardı yok ama şu duran toplarda ceza sahasındaki ‘hareketliliğe’ bir standart getirsek belki bir çok sorunu unutacağız! Neyin ne olduğuna karar vermek, hangi pozisyonda neyin çalınacağını kestirmek imkansız. İşte böyle bir andı, 3. dakikada Adrian ortaladı, Glowacki vurdu, gol oldu. Hakem ‘çektin’ dedi, Bursalılar’ın itirazi ise ‘ittiği’ yönündeydi!
Bursaspor’un Trabzon savunmasındaki zayıf halkayı keşfetmesi erken oldu. Ozan İpek, Serkan’ı gözüne kestirdi, bindirdikçe bindirdi. İlk yarıda bu kanattan sürekli yüklenirken Bursa, en ciddi tehlikenin dakikası 18’di, Ozan’ın şutu az farkla auta gitti.
İlk yarıda Trabzonspor daha kontrollü olan taraftı. Burak ve Alanzinho ile zorlamaya çalıştı rakibi ama senkron problemlerine takıldılar hep.
Ozan’ın durmaya niyeti yoktu, biliyordu, mutlaka bir sonuç alacaktı. Aldı da. 50’de Serkan ve Giray’ı ceza sahası içinde çarpıştırdı, en iyi yere, arka direğe kesti, işi Sestak kafayla bitirdi: 1-0.
Golden sonra oyun daha da hareketlenirken, Trabzonspor’da tüm yük Burak’a bindi. O da en az Ozan kadar kararlıydı. 70’de ceza sahasına öyle bir girdi ki, kaleciye iki seçenek bıraktı. Ya düşürecekti ya da vurmasına izin verecek, kaderine razı olacaktı. Düşürdü, penaltı çok netti. Burak’ın penaltı golü durumu eşitlerken, bu gol skor kadar zihinleri de dengeledi. 1 puanın kayıp olmayacağı inancı oyuna damga vurdu. Maç uzatma anlarında Batalla’nın ortasında İbrahim’in dokunuşunun direği sıyırarak auta gittiği pozisyonla biterken, Bursa’da iki tarafın da çok üzülmediği bir gece yaşandığının altını çizmekte fayda var.
Serhat Demirtaş








Kaynak:fantik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder