Pazar, Ekim 23

Yılbaşı Çöreği Tarifi

Yılbaşı Çöreği (8 Kişilik) 

Yılbaşı Çöreği  tarifi Malzemeler  2 su bardağı un
1.5 su bardağı kekun
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı mahlep
1 kabartma tozu
2 damla sakızı
1/2 margarin






Yemeğin Tarifi   Bir kaba unları boşaltıp margarini oda sıcaklığında yumuşatarak şeker, sakız, süt, kabartma tozu ve iki yumurta ile beraber mikserde karıştırın.

Yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına karışımı dökün, Kalan bir yumurtayı çöreğin üzerine sürüp 150 derece fırında 50 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder