Pazar, Ekim 23

Sebzeli Pilav Tarifi



Malzemeler
2 su bardağı pilavlık pirinç
4 su bardağı sıcak su
tuz,şeker
yarım çay bardağı kadar bezelye içi(konserve olmamalı)
yarım çay bardağı kadar küp dğranmış havuç(konserve olmamalı)
1 adet küp doğranmış patates
arzu edilirse yarım çay bardağı konserve süt mısırı
iki diş sarımsak
zeytinyağı
tereyağı

Tarif
Pirinci ayıklayarak kaynar tuzlu suda bekletelim.
Pirinç beklerken, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayıp, bezelyenin içini çıkarabilirsiniz.
Pirinç en az yarım saat bekledikten sonra sarımsakları rendeleyip zeytinyağında yakmadan kavuralım.
Aynı tencereye suyunu süzdüğümüz pirinçleri atalım.
Bu esnada ayrı bir tencerede havuç, patates ve bezelyeyi haşlayalım.
Onlar haşlanırken pirinçli tencereye tuz, şeker ve tereyağını koyup kavurmaya devam edelim.
Tel tel oluncaya kadar kavuralım.
Ardından 4 bardak(pirinci kaynar suda beklettiğimiz için su miktarını pirinç türüne göre azaltabilirsiniz.)sıcak suyu ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Haşlanan garnitürleri süzüp bir kenarda soğumaları için bekletelim.
Pilav suyunu çekip, demlenme aşamasına gelince içine haşladığımız garnitürleri ekleyelim.
Hepsi birlikte demlenmeye bırakalım.Daha sonra konserve süt mısıryla süsleyerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder