Cuma, Ağustos 26

Supangle / Kakaolu Puding Tarifi

 
Supangle / Kakaolu Puding 

Supangle / Kakaolu Puding tarifi Malzemeler  4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
1 yumurta
antep fıstığı
hindistan çevizi






Yemeğin Tarifi  
Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır. Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir. Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir. Karıştırma işlemi bırakılmaz. Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır. Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder