Çarşamba, Ağustos 17

Oyun meraklılarına müjdeli haber




Oyun meraklılarına müjdeli haber

Yeni konsolun fiyatı da çok uygun olacak.



Sony'den oyun meraklıları için sevindirici haber geldi. PS3'ün fiyatı düşüyor. Sony ayrıca oldukça uygun fiyatlı yeni oyun konsolu PSP-E1000'i de piyasaya sürüyor.
Sony, bugün Almanya'nın Köln şehrinde kapılarını açan 'Gamescom 2011' öncesinde düzenlediği basın toplantısında oyun meraklıları için oldukça önemli açıklamalar yaptı. Şirket öncelikle PS3′ün fiyatında indirime gittiğini duyurdu. PlayStation 3 bundan böyle ABD'de 250 dolar, Avrupa'da 250 Euro fiyatla satılacak. PS3'ün Türkiye fiyatının ise (160 GB) 760 TL olması bekleniyor. (320 GB'lık model ise 915 TL fiyatla satılacak)

YENİ OYUN KONSOLU PSP-E1000
Öte yandan Sony, PS3′e yaptığı fiyat indirimiyle birlikte daha makul fiyatlı yeni bir PSP modelinin de duyurusunu yaptı. Yeni bir tasarıma sahip olan modele PSP E-1000 adı verilmiş. Wi-Fi özelliği barındırmayan cihaz ile eski yeni tüm PSP oyunlarını oynamak mümkün. Avrupa'da bu sonbahar itibariyle 99 euro'luk fiyat etiketiyle satılacak cihaz, standart PSP-3000 modeline göre boydan 2, enden 3 mm daha kısa ve 3 mm daha kalın. Yeni ürünle birlikte eski model PSP-3000'in satışları duracak ve satış noktalarında oyun konsolu olarak sadece PSP E-1000 ve duyurusu birkaç ay önce yapılan PS Vita'nın satışı yapılacak. Türkiye lansmanı Aralık ayında yapılacak olan PSP-E1000'in Türkiye fiyatı ise 299 lira olacak.

PS VITA 749 TL
Bu arada Sony duyurusunu daha önce yaptığı yeni nesil oyun konsolu PS Vita'nın fiyatını da açıkladı. Avrupa'da 250 euro fiyatla satılacak olan Vita'nın 2011'in ilk çeyreğinde Türkiye'de de olması planlanıyor. Cihazın Türkiye fiyatı ise sadece Wi-Fi bağlantılı model için 749, Wi-Fi+3G model için ise 899 TL olacak.

VITA'DAKİ YENİLİKLER
Bunlara ek olarak PS Vita'nın sosyal bağlantı ile ilgili yeni özellikleri de açıklandı. Bunların arasında çok konuşulan Facebook, Twitter, Foursquare ve Skype gibi sosyal uygulamalar da var.

Vita'da Konum tabanlı liderlik tabloları oyuncuların yakınlardaki diğer oyuncularla olan sıralamalarını görmelerini sağlayacak ve ödül kazanmak için belirli konumlardaki çeşitli yarışmalara katılacaklar. Near (Yakın) PlayStation Network üzerinden çalışacak olan konum tabanlı bir servis ve özel olarak PS Vita için geliştirildi. Ve her PS Vita'da önceden yüklü olarak bulunacak.

Benzer bir şekilde, Party (Parti) adi verilen servis sayesinde oyuncuların çevrimiçi oyun oynarken veya diğer uygulamaları kullanırken oyun konsolu üzerinden başkalarıyla sesli ve yazılı sohbet etmesi imkanı sağlıyor.

Kaynak:Sabah Teklonoji

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder