Çarşamba, Ağustos 24

Bank Asya 1. Lig fikstürü belii oldu

Bank Asya 1. Lig fikstürü belii oldu

Bank Asya 1. Lig 2011-2012 fikstürü bugün çekildi. Yıllar sonra yeniden Bank Asya 1. Lig'de buluşan ezeli rakipler Göztepe ile Karşıyaka 2. haftada ilk kez karşıya karşıya gelecek.


Bank Asya 1.Lig-Bank Asya 1. Lig fikstürü belii oldu

Bank Asya 1. Lig’de 2011-2012 sezonunun fikstür çekimi İstanbul’da yapıldı. Ataköy Olimpiyatevi’nde gerçekleştirilen fikstür çekimine Futbol Federasyonu ve Bank Asya 1. Lig’de yer alacak 15 kulübün yetkilileri katıldı.

Adanaspor, Giresunspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kulüpleri ise fikstür çekimine temsilci göndermedi. 9-10-11-12 Eylül haftasında başlayacak Bank Asya 1. Lig’de ilk yarı 16. haftada oynanacak karşılaşmaların ardından 18 Aralık 2011’de sona erecek. 13 Ocak’ta 17. hafta maçlarıyla başlayacak Bank Asya 1. Lig’de ikinci yarı 13 Mayıs 2012’de tamamlanacak.
Ligde ilk iki sırayı alacak takımlar doğrudan Süper Lig’e yükselecek.


Sezon sonunda 1. Lig’i 3., 4., 5. ve 6. sırada bitiren takımlar deplasmanlı olarak çift maç eleme usulüyle oynayacak. Ligi 3. bitiren takım ile 6. bitiren takım, 4. bitiren ekip ile de sezonu 5. tamamlayan takım birbirleriyle çift maç eleme usulü karşılaşacak. İlk maç 6. takım ile 5. takımın sahalarında oynanacak. Bu müsabakalarda üstünlük sağlayan takımlar tarafsız sahada tek maç eleme usulünde final müsabakası yapacak ve finali kazanan ekip Süper Lig’e yükselecek 3. ve son takım olacak.

Bu sezon Bank Asya 1. Lig’de karşılaşmalar haftada 4 gün yayınlanacak.

Yayıncı kuruluş TRT, haftada 8 karşılaşmanın naklen yayınını gerçekleştirecek.
Fikstür çekimini yöneten Bank Asya 1. Lig’den sorumlu TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Üstündağ, Türk sporunun ilk defa başına gelen ve 3 Temmuz’dan bu yana devam eden şike olayından dolayı futbolu unutur hale geldiklerini kaydederek, "Bundan dolayı da biz ligleri ertelemiş olduk. Ağustos ayında başlayacak ligde yeni sezonu 9 Eylül’e erteledik. Sadece 3. Ligimiz 28 Ağustos’ta başlayacak. Bugünleri geçirirken, hepimizin Türk futbolunun her yerde en iyi yere gelmesi için elimizden geleni yapmamız gerekiyor" dedi.





İlk iki haftanın programı şu şekilde;

Karşıyaka-Adanaspor
Sakaryaspor-Tavşanlı Linyitspor
İstanbul Güngören-Akhisar Belediyespor
Giresunspor-Boluspor
Konyaspor-Kasımpaşa
Bucaspor-Kayseri Erciyesspor
Kartalspor-Elazığspor
Denizlispor-Göztepe
Çaykur Rizespor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor


Gaziantep B.Bld.Spor-İstanbul Güngörenspor
Kayseri Erciyesspor - Konyaspor
Kasımpaşa -  Kartalspor
Elazığspor   - Denizlispor  
Adanaspor A.ş.   -Çaykur Rizespor A.Ş.   
Akhisar Belediyespor -  Giresunspor
Boluspor   -  Sakaryaspor.   
Göztepe  -  Karşıyaka
TKİ Tavşanlı Linyitspor  -  Bucaspor


Kaynak:Fanatik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder